Dr. Bene Ildikó

SzolnokKossuth tér 1., III. em. 1. választókerület
2014 Mar. 11 12:16

Százhatvannégy új munkahely a MÁV-nál Szolnokon

A kormány a legfontosabb ágazatok egyikének tekinti a közösségi közlekedést, ezen belül is a MÁV fejlesztését – mondta hétfőn, Szolnokon Hegmanné Nemes Sára államtitkár. Az alkalom, ahol a sajtó munkatársai voltak a vendégek: újabb százhatvannégy munkahellyel bővült a MÁV-Start részvénytársaság szolnoki üzeme. Azaz ugyanennyi újabb család biztonsága erősödhet meg – tette hozzá Bene Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője -, mert itt a térségben és az országban is minden új munkahely fontos. Csak köszönet illetheti azokat, akiknek szerepe volt abban, hogy mára a megyeszékhely a vasúti járműipar legfontosabb központjává lehetett. Nyilvánvalóan segített abban, hogy újabb három százalékkal csökkent a munkát keresők száma a városban és a szűkebb térségben – tette hozzá a képviselőnő.

Százhatvannégy új munkahely a MÁV-nál Szolnokon


A cég vezérigazgatója, Ungvári Csaba fontos pillanatnak nevezte, amikor a vállalat és az állam tíz esztendőre szóló szolgáltatási szerződést kötött, ami a távlatos tervezést teszi lehetővé biztonsággal. A vasúti járműgyártás fellegvára lett a város, ami csak erősíti a vasút és Szolnok másfél százados kapcsolatát – kezdte mondandóját Szalay Ferenc polgármester.

Az, hogy szinte minden vasúti kocsi javítása, időszakos átvizsgálása itt történik a megyeszékhelyen, csak erősíti ezt az összetartozást. Szolnok a szakképzés irányításával segít a MÁV-nak. A munkaügyi központ megszervezte harminc ember szakirányi képzését, ami munkaerőt jelent a cégnek, munkahelyet a korábban ehhez nem értő és bármilyen okból munkanélkülivé váltaknak. Amennyiben a szolnoki üzemben gyártott IC kocsi megkapja az utolsó engedélyt is, akkor megindulhat a sorozatgyártás, ami újabb munkahelyeket jelent – derült ki a sajtótájékoztatón.

iszolnok.hu

Dr. Bene Ildikó

Szolnok, Kossuth tér 1., III. em.
eseménynaptár